4 Kasım 2013 Pazartesi

Cennet Hurması...


Ben bu güzel nimet ile çınar doğduktan sonra tanıştım.Meğer ne kadar faydalı bir meyveymiş 'Cennet Hurması'

Çoğu kişi Trabzon Hurması olarak da biliyor olabilir..

Fakat,saymakla bitmeyen faydası bulunuyor.Hergün muhakkak yedirilmeli gerçekten çünki zamanı çok az bu meyve'nin.

Şuan da tam mevsimi,






Halk arasında ‘Cennet Hurması’ olarak da bilinen ve kışın eksi 120 ile 180 derece arasındaki soğukta ayakta kalabilen Trabzon hurmasının kanser başta olmak üzere birçok hastalığı önlediği, cilt güzelliği ve ‘diyet’ açısından önemli bir yere sahip olduğu belirtiliyor..

Bol miktarda, Protein, karbonhidratlar, selüloz, fosfor, kalsiyum, demir, sodyum, tanen, potasyum, mağnezyum, A, B1, B2, B3, C vitaminleri bulunuyor..

Gastrit-mide ülseri için trabzon hurması da denilen cennet hurması (cennet meyvası ) yenilmesini tavsiye ediyor. Cennet hurmasının dış kabuğunu soyduktan sonra yumuşatarak yenilmesi gastrite karşı çok faydalıdır.
Cennet meyvası bağırsak florası için mükemmel bir meyvadır.

Bağırsak florasındaki bakterileri dengeler.Kabızlık şikayetine karşı da mükemmel bir çözümdür.

Özellikle oniki parmak bağırsağı şikayetleri için mükemmel bir yardımcı ve destekleyicidir.


- Posted using BlogPress from my iPad

0 yorum:

Yorum Gönder